Městská policie

Události za měsíc září 2024

/ Nové Město na Moravě

Strážníci pomáhali při pátrání zloděje. Zatoulaný pes zkoušel lovit králíky, majitel se našel. Zmatená žena se objevila v domě s pečovatelskou službou. Žena vykázána z ulice Smetanova.

Události za měsíc září 2024

2.9.2024 – Při pátrání po zloději, který v knihkupectví na Vratislavově náměstí odcizil několik knih, pomáhali novoměstští strážníci krátce po poledni. Díky záznamům z kamerového systému se jim podařilo zmapovat pohyb podezřelého. Zjištěné informace následně předali kolegům ze státní policie, kteří již celý případ měli rozpracovaný.

6.9.2024 – Nezvaná návštěva zavítala ráno na zahradu jednoho z rodinných domů v ulici Blažíčkova. Zatoulaný pes se tam pokoušel ulovit několik králíků, které majitelé u domu chovali. O pomoc se čtyřnohým lovcem byla požádána hlídka městské policie. Strážníkům se na místě podařilo psa odchytnout, a dle čísla čipu potom kontaktovali majitele. Ten si psa obratem převzal. Porušení vyhlášky o volném pobíhání psů tentokrát strážníci vyřešili domluvou.

8.9.2023 – O půlnoci vyjížděli strážníci městské policie do ulice Budovatelů, kde mělo dle oznámení v jednom z bytových domů docházet k rušení nočního klidu. Na místě zjistili, že se zde muž posilněn alkoholem snaží boucháním na vstupní dveře dostat do svého bytu. Výtečník byl strážníky upozorněn, aby se ztišil a vyvaroval se dalšího nevhodného chování. Muž se poté uklidnil a byl svou partnerkou vpuštěn do bytu.

11.9.2024 – Dva opilci, kteří se povalují v parku na Vratislavově náměstí, neušli pozornosti několika kolemjdoucích. Ti se následně s oznámením obrátili na hlídku městské. Strážníci na místě zastihli dvojici mladíků, která zde popíjela a dělala nepořádek. Hlídce byli oba dobře známí, z místa byli po zadokumentování všech náležitostí obratem vykázáni.

17.9.2024 – Do domu s pečovatelskou službou v ulici Žďárská vyjížděli strážníci v pozdních večerních hodinách. Dle oznámení personálu tam měla přijít neznámá starší žena, která se chovala zmateně. Hlídce se po příjezdu podařilo ženu ztotožnit a zjistit, proč do domu přišla. Vzhledem k tomu, že si žena stěžovala na zdravotní stav, byla doprovozena na vyšetření do novoměstské nemocnice.

24.9.2024 – Na ženu, která se povaluje u popelnic v ulici Smetanova, byla hlídka městské policie upozorněna krátce před polednem. Strážníci ženu odpovídající popisu zastihli o několik desítek metrů dál. Po provedení všech náležitostí ji pak z místa vykázali.

Hlášení závad

Webová aplikace Hlášení závad umožňuje občanům rychle a jednoduše upozornit na určitý problém v dané obci, městské části nebo ve vymezeném území. Občané se tak mohou aktivně podílet na zlepšení životního prostředí ve svém okolí. Na základě vložených informací je možné včas reagovat a nahlášený problém vyřešit. Z důvodu přehlednosti zůstávají ve veřejné části aplikace vyřešená Hlášení pouze po dobu 30 dnů.